Αρχική > Διαλέξεις, Μαθήματα, Οπτικοακουστικό υλικό > Δωρεάν on-line μαθήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δωρεάν on-line μαθήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διακρίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την οργάνωση που διαθέτει,την ποιότητα των σπουδών που παρέχει στους φοιτητές και την παραγωγικότητά του σε ερευνητικό επίπεδο.

Καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο, οι διαδικτυακές διαλέξεις είναι πλέον γεγονός σε πάρα πολλά φημισμένα πανεπιστήμια, ξεκίνησε μια προσπάθεια να καθιερωθεί και στα ελληνικά δεδομένα. Με τίτλο «e-φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης»,  είναι δυνατή η παρακολούθηση, μέχρι στιγμής, 3 μαθημάτων :

  • «Εισαγωγή στην κβαντική φυσική» με διδάσκοντα τον Στέφανο Τραχανά,
  • «Εισαγωγή στη Σχετικιστική Φυσική, τα Στοιχειώδη Σωμάτια και την Κοσμολογία» με διδάσκοντα το Θόδωρο Τομαρά και
  • «Από τα Κουάρκ μέχρι το Σύμπαν» με διδάσκοντα τον Λευτέρη Οικονόμου.

Και οι τρεις διδάσκοντες έχουν μεγάλη ερευνητική και διδακτική εμπειρία στα συγκεκριμένα θέματα.

Εκτός από τις βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με άλλους φοιτητές και τους καθηγητές μέσα από αντίστοιχο forum. Στο τέλος μπορεί, αν θέλει να πιστοποιήσει τη γνώση που έλαβε, να εξεταστεί γραπτά και να λάβει αντίστοιχες συστατικές επιστολές από τους καθηγητές.

Ο κύκλος των τριών μαθημάτων ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και ολοκληρώνεται την 31η Μαρτίου 2014. Η εγγραφή και η πρόσβαση στο διατιθέμενο υλικό είναι δυνατή από την 1η Σεπτεμβρίου 2013.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.