Αρχική > Δοκίμια, Προγραμματισμός, Περιοδικό > Ηλεκτρονικό περιοδικό «The Art, Science, and Engineering of Programming»

Ηλεκτρονικό περιοδικό «The Art, Science, and Engineering of Programming»

Το περιοδικό «The Art, Science, and Engineering of Programming» έχει ως θεματολογία τον προγραμματισμό υπολογιστών: την τέχνη αυτή καθ’ αυτή (γλώσσες, τεχνικές, στυλ), καθώς και πιο θεωρητικά θέματα όπως θεωρητική και μαθηματική τεκμηρίωση της θεωρίας αλγορίθμων.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον τίτλο του περιοδικού, καλύπτονται οι παρακάτω τομείς:

  • Τέχνη (Art) – γνώση και τεχνικές δεξιότητες που αποκτώνται μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες των συγγραφέων. Παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν βιβλιοθήκες συναρτήσεων, πλαίσια λογισμικού (frameworks), γλώσσες, προγραμματιστικές διεπαφές (APIs), προγραμματιστικά μοντέλα, τεχνικές και δοκίμια.
  • Θεωρητική Επιστήμη (Theoretical Science) – γνώση και τεχνικές δεξιότητες που αποκτώνται μέσα από μαθηματικούς φορμαλισμούς. Παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν θεωρητικά προγραμματιστικά μοντέλα και αποδείξεις.
  • Εμπειρική Επιστήμη (Empirical Science) – γνώση και τεχνικές δεξιότητες που αποκτώνται μέσα από πειράματα και συστηματικές παρατηρήσεις. Παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν συλλογή δεδομένων από χρήστες προγραμμάτων και μελέτη αυτών.
  • Μηχανική (Engineering) – γνώση και τεχνικές δεξιότητες που αποκτώνται μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκτεταμένων συστημάτων. Παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού και μεθόδους για ποιοτικό έλεγχο αυτών.

Όλα τα άρθρα αξιολογούνται από κριτές του χώρου (peer reviewed) και είναι ελεύθερα προσβάσιμα και δωρεάν διαθέσιμα για όλους. Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση ούτε για τους συγγραφείς, καθώς τα λειτουργικά έξοδα του περιοδικού καλύπτονται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό AOSA.

Τα αρχεία των άρθρων είναι σε μορφή pdf και βρίσκονται αποθηκευμένα στη βάση arXiv.

 

Advertisement
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: