Αρχική > Έρευνα, Διαλέξεις, Εκλαϊκευση, Μαθήματα, Οπτικοακουστικό υλικό, Συνεντέυξεις > Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI)

Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI)

To 1896 ο Nicola Tesla πρότεινε ότι τα ραδιοκύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσουμε με εξελιγμένες εξωγήινες μορφές ζωής.

Από τότε πέρασαν 114 χρόνια. Το Ινστιτούτο Αναζήτησης Τεχνητής Νοημοσύνης (Search for Extra Terrestrial Institute ή SETI) είναι ένα ινστιτούτο που, από το 1984, δραστηριοποιείται με θέματα αστρονομίας και αστροβιολογίας. Αποτελείται από τρία βασικά τμήματα : το κέντρο έρευνας για τη δυνατότητα επικοινωνίας με εξωγήινους πολιτισμούς, το κέντρο Carl Sagan για τη μελέτη της αστροβιολογίας και το κέντρο εκπαίδευσης και ενημέρωσης του κοινού. Συμμετέχει επίσης και στο Ινστιτούτο Αστροβιολογίας της NASA.

Μέσα στις δραστηριότητες του SETI περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείου και φοιτητές πανεπιστημίων, επιμορφώσεις δασκάλων και καθηγητών, ερευνητικά προγράμματα στα θέματα που προαναφέρθηκαν και συμμετοχή σε ερευνητικές διαστημικές αποστολές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αντίστοιχο κανάλι στο Youtube, με ωριαίες διαλέξεις από επιστήμονες-μέλη του Ινστιτούτου, με εκλαϊκευτικά θέματα επάνω στην αστρονομία, την αστροφυσική, την αστροβιολογία, την κοσμολογία και στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παρατήρηση.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: